bæredygtighed

“Vi støtter bevægelsen mod en bæredygtig tøjbranche. Derfor er økologi, genbrug og høj kvalitet en selvfølge hos os”

Et opgør med køb-og-smid-væk-kulturen

For os er bæredygtig produktion en selvfølge. Det bæredygtige islæt skal skinne igennem i både design, udvikling- og produktionsprocessen. Derfor arbejder vi også hele tiden på at optimere vores produkters livscyklus. Vores mål er at skabe tekstiler, der holder, og tøj, der består. Når alt kommer til alt, er det nemlig brugen af tøjet, der gør det bæredygtigt.

“Når alt kommer til alt, er det nemlig brugen af tøjet, der gør det bæredygtigt”

Bomuld er ikke bare bomuld

Bomuld er overalt. Du har bomuld på kroppen hver dag. Du arbejder i bomuld, du træner i bomuld, og du sover i bomuld. De færreste tænker dog over, hvor bomulden kommer fra, og hvordan den produceres. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er konventionel bomuld fyldt med sprøjtegift og indeholder giftige farvestoffer, som kan optages af huden. I produktionen af økologisk bomuld er sprøjtegift derimod forbudt, og bomuldsdyrkningen udleder op til 94% mindre drivhusgas. Hos BAREEN T-SHIRT findes der kun én form for bomuld – og den er 100% økologisk.

Vores producents vigtigste certificeringer

BSCI
GOTS
OCS
OEKO-TEX 100

BSCI: BSCI-certificeringen, der står for Business Social Compliance Initiative, betyder, at de ansatte, der arbejder på vores fabrikker, arbejder under gode forhold, hvilket desværre ikke altid er en selvfølge hos tøjproducenter. Det betyder blandt andet fair lønninger, ordentlige arbejdstider, ingen diskrimination på arbejdspladsen, intet børnearbejde, og meget mere.

OCS: OCS-certificeringen, som står for for Organic Content Standard, sikrer, at 95-100% af materialet i et givent produkt er organisk. Ligesom ved GOTS dækker certificeringen både over slutproduktet og hele produktionen.

GOTS: GOTS-certificeringen, som står for Global Organic Textile Standard, er en internationalt anerkendt standard for økologiske fibre. Certificeringen betyder, at miljø og bæredygitghed er i højsædet gennem alle skridt af produktionskæden - lige fra bomulden bliver høstet, til produktet er færdigproduceret.

OEKO-TEX 100: OEKO-TEX 100 er en af verdens førende sundheds- og miljøcertificeringer for tekstiler. Certificeringen sikrer, at et givent produkt ikke indeholder nogen kemiske stoffer, der kan være skadelige for miljøet eller for dit helbred.

Socialt ansvarlige arbejdsforhold

Bæredygtig produktion er mange ting - og for os er en enorm vigtig del af det også, at de mennesker, der producerer vores T-shirts, arbejder under ordentlige forhold. Det er blandt andet det, vores producents BSCI-certificering dækker over. Alle vores produkter bliver fremstillet lidt uden for Dhaka i Bangladesh, hvor arbejdsvilkårene lever op til internationale standarder.

Det betyder, at de ansatte, der producerer vores T-shirts, har arbejdsdag på 8 timer, og bliver tilbudt medarbejderfordele som for eksempel transport, forsikring, sundhedstjek, mad, børnepasning og barsel.

100% Organic Cotton
Certified eco-friendly & Ethical Production
No harmful chemicals
Designed in Denmark, made responsibly in Bangladesh

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: