Gratis fragt fra 300kr I Gratis retur I Levering 1-2 dage

Hvad er GOTS certificering?

2021-12-03

Hvad er GOTS certificering?

Hos BAREEN T-SHIRT bruger vi kun én form for bomuld - 100% økologisk bomuld. Vi går ind for, at bomulden spiller fuldstændig over hele linjen og lever op til de krav vi stiller. Denne tilgang betyder, at vi bruger bomuld der har certificeringen Global Organic Textile Standard (GOTS).

GOTS certificering er en international standard, der skal sikre en særlig kvalitet ved en række forskellige forhold omkring økologisk produceret bomuld. Det sætter krav til samtlige processer i produktionen af produkterne - helt fra bomuldsdyrkningen til de færdige produkter. I sidste ende gavner det ikke kun miljøet, men også din hud, da allergi- og kræftfremkaldende stoffer ikke er tilladt i GOTS certificerede produkter.

Bedre forhold ved bomuldsdyrkningen

Selve dyrkningen af den GOTS certificerede bomuld er anderledes på flere punkter i forhold til konventionel bomuldsdyrkning. Farlig sprøjtegift er forbudt og bruges ikke i økologisk bomuldsdyrkning, hvilket din hud i sidste ende takker dig for. Men det betyder samtidig også, at der ikke bliver udskilt sprøjtegift i det lokale drikkevand. Det er en gode for bønderne og dem der bor omkring, som vi hos BAREEN T-SHIRT vægter utrolig højt, da produktionen af vores T-shirts ikke skal påvirke andres liv negativt. Derudover er GOTS certificeret bomuldsdyrkning også favorabelt for miljøet af en række forskellige årsager. Energi- og vandforbruget er mindre end ved konventionelt landbrug, og de metoder der bruges til dyrkningen binder CO2 i jorden. Dette betyder i sidste ende, at dyrkningen af det bomuld vi bruger udleder op til 94% mindre drivhusgasser.

GOTS certificering stiller strenge sociale krav på fabrikken

Når vores T-shirts skal produceres på fabrikken, bliver der stillet strenge krav til forskellige forhold. Ifølge GOTS certificeringen er børne- eller tvangsarbejde totalt udelukket. Der bliver regelmæssigt lavet kontrol på fabrikkerne, så det sikres at de sociale krav om intet børne- og tvangsarbejde overholdes. Det er kriterier såsom at medarbejderne frit kan vælge deres beskæftigelse, der er fastsat mindsteløn, afgrænsede arbejdstider, ingen forskelsbehandling og kun lovlig beskæftigelse. GOTS certificering stiller også krav til de kemikalier der bruges i produktionen. Farlige kemikalier må ikke bruges, og de kemikalier der bruges, må ikke være for giftige eller nedbrydelige. Derudover skal spildevandet renses, så det ikke påvirker det lokale drikkevand.

Din hud takker dig

Når du skal iføre dig en T-shirt, vil din hud og krop være tilfreds, hvis det er en T-shirt der er lavet af GOTS certificeret stof. Som tidligere nævnt er der ingen allergi- eller kræftfremkaldende stoffer i GOTS certificeret tøj, hvilket betyder at det ikke vil påvirke din hud og krop negativt at tage en af vores T-shirts på. Din hud er følsom, og den skal gerne behandles derefter. Vi anbefaler derfor, at du ifører dig materialer, der er gode for din hud.

Hvis du ønsker at læse mere om GOTS certificering, kan du besøge deres egen hjemmeside og læse mere i dybden her.

Kurv


Din kurv er tom.

Se vores produkter: